lunes, 2 de febrero de 2009

Relats: Com dir-li adéu

Com dir-li adéu
Cécile Slanka
Proa. 113 p.

Com dir-li adéu no és un llibre de relats breus a l'ús sinó un recull de cartes, de missatges, de notes, de diferents maneres de posar fi a una relació sentimental. I Cécile Slanka ho fa a vegades amb sarcasme, altres amb ironia, elegància, crueltat, etc.

Tot i que sembli ser un llibre trist, on pugui predominar el desamor, la seva força i vàlua radica en que esdevé un llibre que es pot classificar d'humor en diferents variants, ja sigui explícit, irònic o negre.

Aquests són alguns breus i bons exemples:

"No queda ni una sola de les meves coses al teu armari, però afortunadament la nevera sí que està plena!"

"Em sap greu, s'ha acabat la corda al soterrani, l'he necessitada per lligar les meves coses al sostre del teu cotxe; en canvi, queda prou Valium a la cambra de bany."

"No sé exactament per què et deixo, però sento que és exactament el que necessito."

"Urgent - Per motiu trasllat - venc marit - molt poc usat - preu negociable."

Aquests i molts més relats tan breus com aquests us faran passar una bona estona de lectura.

2 comentarios:

Rous dijo...

Me parece que este libro me gustará leerlo.. con alguna de las frases que he puesto me he sentido muy de acuerdo..

Rous dijo...

Esta mañana de camino hacia el trabajo he ido leyendo el libro y me lo he leido en un momento... he de decir que hay una de las frases que yo dije también en un momento determinado... por lo demas ha habido algunas que son divertidas, otras curiosas.. etc.. la Alba se lo leyó un par de dias antes que yo y se lo pasó bomba.. le gustó mucho las frases de despedida... también me ha dado que pensar en cuánto cuesta a veces tomar determinadas decisiones pero que una vez uno es capaz de aligerar el equipaje y soltar todo el lastre es cuando uno puede empezar a andar hacia delante... y mirar atras sólo sirve para saber hacia donde no se debe volver...
ya me he quedado a gusto con el comentario al libro...
gracias por hacerme descubrir lecturas